Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рая Назарян: Мога да свикам извънредно заседание на НС, но не да гарантирам, че сградата няма да бъде разрушена

Политика

Рая Назарян: Мога да свикам извънредно заседание на НС, но не да гарантирам, че сградата няма да бъде разрушена

Рая Назарян: Мога да свикам извънредно заседание на НС, но не да гарантирам, че сградата няма да бъде разрушена - Tribune.bg
Снимка:

„Планарната зала в Народното събрание е място за дебати. Място за изразяване на воля чрез аргументи и гласуване. В четвъртък вечерта залата беше поругана и омерзена. Реално българският народ беше лишен от възможността да чуе аргументите, рисковете и ползите. Там бяха вицепремиерът и министърът на енергетиката, за да отговарят на въпроси“, заяви в Кюстендил председателят на Народното събрание Рая Назарян. Тя беше в града по повод Празника на плодородието.

Тя допълни, че когато липсват аргументи, идва място за неправомерни действия.

„Бяха нанесени имуществени вреди на Народното събрание – нещо абсолютно недопустимо за народни представители, които трябва да изразяват и защитават интересите на народа, но със законни мерки“, добави тя.

„Има възможност, ако една пета от народните представители поискат извънредно заседание с конкретни теми и точки, то да бъде свикано.

Тези, които саботираха по най-грозния начин работата на последното заседание на 50-ото Народно събрание, трябва да понесат своята отговорност“, добави Назарян. Тя посочи, че тези, които са възпрепятствали опитите да се дадат отговори на заетите в комплекса „Мини Марица-изток“, трябва да отговорят на миньорите откъде и как ще гарантират техните заплати в следващите месеци, както и какво ще бъде бъдещето им. „Аз мога да го свикам отново, но не мога да гарантирам, че сградата на Народното събрание няма да бъде тотално разрушена. Смятате ли, че има нужда от още агресия и насилие да гледаме“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети